pühapäev, 2. juuni 2013

Selg sirgu jpm


"Our bodies change our minds, and our minds can change our behavior, and our behavior can change our outcomes."
Selles videos räägib Harvard Business Schooli (Harvard on mu lemmikülikool viimasel ajal - mäletate seda?) teadlane Amy Cuddy sellest, kuidas teatud kehaasendi võtmine, mõjutab stressihormooni ja testosterooni taset meie veres ning määrab sellega ära meie suhtumise iseendasse ja meid ümbritsevasse ning see määrab omakorda teiste suhtumise meisse. Miks on tähtis pead mitte norgu lasta - sõna otseses mõttes. Mis asendis istuda, et olla iseenda parim võimalik versioon, see imeline "mina ise"...

Mnjah. Söömine ei ole kaugeltki ainus asi, mis me siin koolilaadses asutuses teeme. Me õpime ikka qigongi ja mediteerimist ka. Igal hommikul alustame sellega, et istume sirgelt ja üritame ennast veel sirgemaks ajada. Ja siis hingame, võimleme ja muutume veel sirgemaks (aga mitte kangeks, eksole). Masseerime ennast, teeme imelikke hääli, seisame jne jne jne... Ja kuulame, kuidas meiega mölisetakse, et kehaasend kõike seda tehes ikka täpselt õige oleks. Kõik, et qi kehas vabalt liikuma saada. Ja noh, see mõjub meeleolule ja muudele asjadele. Kohati fantastiliselt. Mulle tundub näiteks, et olen viimase kahe nädala jooksul kirjutanud rohkem kui viimase kahe aasta jooksul kokku. Ulmeline!
"Don't fake it till you make it. Fake it till you become it."

1 kommentaar:

  1. Sürr et ma ise just rääkisin Alile seda oma tarkusest kui ta tööintervjuule läks. Et põhiline on selg sirgu ja rind ette. tundub kuidagi üliloogiline ka. tore et seda siis keegi reaalselt mõõtnud on ka, et töötab :)
    väga huvitav. tänks

    VastaKustuta

ütle midagi!
say something!