laupäev, 19. juuni 2010

Ma olen prükkar jee

sonar
sonar

Kui normaalsed inimesed lähevad reede õhtul peole, siis meie neiberhoodis on reedeti see päev, kui inimesed tõstavad oma prügi prügikasti kõrvale, et prügiauto selle öösel ära saaks viia. Mis tähendab, et vahepeal vedeleb see seal igaühele omastamiseks. Niisiis võtavad Maris ja Pii jalad selga ning tassivad võõra prügi omale koju. Milleks osta, kui tänaval vedeleb tasuta. Tänane saak: kaks tooli, kapike, hall õlakott, väga korralikud saapad ning leivakorv. Lõpetasin just toolide pesemise. Jea. Korralik trenn.

Mis ma siis veel olen teinud?

Kolmapäeval käisin Palau de la Musicas Brahmsi, Elgarit ja Mozartit kuulamas. Eva saab nimelt oma kellassepaga nii hästi läbi, et too andis talle kaks kutset mingile katalaani arhitektide kooligalale. Kui ajakirjanik kuuleb sõna gala, siis ta pistab reeglina vastassuunas jooksu (vt ka mõistet pseudosündmus), aga kuulus kontserdisaal oli vaja ikkagi ära vaadata. Eks siis tuligi kuulata paar katalaanikeelset kõnet ja vaadata, kuidas väga kiirelt ja efektiivselt miljonile inimesele diplom pihku suruti. Konditsioneer ei töötanud ja õhku ka polnud, nii et natukeseks läks silm ka looja. Pärast pausi pandi õhk tööle, koor-orkester oli mõnna ja sai mõnuga lae alla kleebitud hobuseid ja uhkeid mosaiike uurida. Asi, mida Eestis kunagi ei juhtu: kui publik liiga valjusti jaurama kukub, sussutavad ülejäänud nad ruttu ja ilma igasuguse valehäbita vait. Tššš.

Neljapäeval - pärast seda kui üritasime Piiga Monjuicis taijid teha ja soojendusest kaugemale ei jõudnud, sest põõsas hakkas järjekordne hijo de puta ennast alasti koorima. Brrrhhhrröä. Teate, Eesti on ikka padunormaalne rahuparadiis pervertide esinemissageduse plaanis... Ühesõnaga oli Sonari kord ning meil siin nurga taga Kreeka pargis oli ufomuusika kontsert, kus jaapanlased mängisid rikkis televiisori helisid ja trikitasid valgusega. Väga põnev hariduslik kogemus minu jaoks. Siiski pisut liiga diip/kunst. Eriti kuna kohalikud ei suuda niivõrd tüünesse asja rahulikult sisse minna, vaid jauravad selle ära ja ajavad õhu kanepiaroome täis. Minimalism siin eriti ei tööta, tundub. (Esimene installatsioon on enam-vähem pildi peal seal kuskil üleval). Pärast juhtus Fo baar Santsis ja muu seas ka jutuajamine psühhoanalüütiku ambitsioonidega meesterahvaga, teemadeks nii Freud kui Jung.

Reedel sündis otsus, et aitab liputajatest ja ostsime pileti loodusesse. Botaanikaaed niisiis. Pooleteise inimese kõrgused ohakad ruulivad. Õhtune plaan observatooriumisse tähtedega peole minna läks vett vedama, sest jäime hiljaks ja enam uksest sisse ei lastud. Shit happens, läksime hoopis küla pealt mööblit koju tassima (viide postituse algusele). Pärast südaööd tuli korra ikka baari ka minna, Gothicasse, kohta nimega Manchester, kus oli litrilises trikoos David Bowie pilt seina peal. Väga tore baar väga armsate dialoogidega á la: “Ma õpetan sulle nüüd hispaania keelt. Korda minu järel. Marc, te amo. Tu eres ma vida.” Ok, vapustav, tänks.

Täna kavatsesime turule minna ja leidsime tee pealt tänavafestivali. Terve tänava pikkuselt ja laiuselt oli kollane vaip lahti rullitud, bänd mängis, käsitöölised müüsid enda tehtud riideid ja muidu tilu-lilu ja baarid olid omale autoratastest ja patjadest välikohvikud improviseeriunud. Kunagi ei tea, mis tee pealt leida võib...

Paranormaalselt rindelt niipalju, et nägin jälle rasedusunenägu. Viimati, kui mul see motiiv öösiti ketras, osutus vennatütar rasedaks. Ühesõnaga laekun hommikul toast ja halan, et nii intensiivne rase olemise unenägu oli, et kes see kurat seekord rase on siis. Eva vastab, et aga kuule, üks parasjagu meie elutoas peatuvatest suvitajatest ootab beebit küll jaa. Aaa-aaa-aaa! Haarasin kätega peast ja poetasin pisara selle peale.

PS vaadake mu uut äkklahedat jumpsuiti:
jumpsuit

4 kommentaari:

  1. oo jees.. ma korraks ei uskund, et see sina siin pildil olad. ei ole harjunud sind sellises kostüümis nägema.
    väga lahe.
    jama et mul liiga pikk keha on.

    VastaKustuta
  2. Paistab,et seal on soe! Meil on ka suvi, 10 kraadi.

    VastaKustuta
  3. mina-mina:) sellel asjal käivad õlapaelad pikemaks, niiet võib pika keha peale ka sobida täitsa vabalt.

    meil on siin ikka külm tegelt hispaania kohta, rannailmad ja padupalavus peaks ammu olema. laupäeval läksime randa ja ei saanudki riidest lahti, kössitasime päikesevarju alla ja ootasime, et vihm üle läheks. vetelpäästajd veel lõõpiside et: "külm jah? tere tulemast hispaania suvesse!":D vulkaan rikkus ära ikka kliima oma tuhaga.

    VastaKustuta
  4. Mulle meeldib see teiste prügi korjamine!

    VastaKustuta

ütle midagi!
say something!