kolmapäev, 14. august 2013

Tõmbekeskuse jutud

Karaoke is awesome
Karaoke: kes laulab, kes tantsib.
Kohalik tõmbekeskus on park. Inimesed tõesti kasutavad seda ruumi nii et vähe ei ole, seltskondlik ajaviitmine käib iga puu all. Taamal tiigi ääres püüavad vanad õngega kala, kivist laudade ümber taotakse alati kaarte, keegi harjutab heleda hääleda ooperit laulda, keegi võimleb (Hiina vanainimeste võimlemine on needsamad harjutused, mida me taijis soojenduseks teeme, nii et kõik on asjast õigesti aru saanud!), värava juures müüvad tüübid maha laotatud teki pealt ravimtaimi, vetsu kõrval on banaanilett, mäe otsas paviljonis varitseb turiste ennustaja, pargi ühes nurgas tegutseb lõbustuspark (á la Pärnu oma omal ajal), mis aeg-ajal mängib inimestele venekeelset diskotümpsu, grupi kaupa käiakse õppimas nii taijid kui ka lääne moodi tantsimist... Ja palju muud elu.

Seekord võttis mind lõksu karaoke. Süsteem on neil. Laulusõnad, mikker, võim... Ei mingit fonodega jändamist - võimujuhtme otsas on päris pillimees päris erhuga. Ma üritasin välja peilida, millest nende laulud siis räägivad kah... Ei õnnestunud. Vana, kellega suhtlesin, tahtis kangesti minuga rääkida, aga nii palju inglist ikka ei tonganud. Vana number kaks aga, kuulnud, et õpin taijid, andis mulle lahkelt mu enda taiji õpetaja visiitkaardi. Mhmh, aitäh, abiks ikka...

Samas eile neelasin ühe ööga alla Anchee Mini "Punase Asalea" - mis on Mao valitsemisaja lõpus üles kasvanud naise memuaar - ja kujutan nüüd ette, et küllap nad Madam Mao töörahvakangelasoopereid laulsid. Raamatu tekst ise oli väga lihtsasti minev ja poeetiline. Olen praegu sellest kerges hämmaris - kirjeldati täielikku horrorit, samas kirja oli see pandud nii ilusasti, mingi teatava emotsionaalse eemaloleku ja lakoonilise elegantsiga, et loetu ei tekitanud mingit ängi. Ühesõnaga see raamat läks kurgust alla nagu sametpükstes inglike võimistandoligi...

Karaoke is awesome
Valivad laulu.
Karaoke is awesome
Pillimees ja erhu.
Karaoke is awesome
Vana number kaks osutub kohalikuks karaokekunniks.
Karaoke is awesome
Süsteemsüsteem.
Pinkpinkpink
Igaüks võtab ise oma võrkkiige parki kaasa. Ja tabureti ka, nagu taustalt näha on, sest mingit muru ega selle peal istumist pargis ei ole.
Everyone plays cards
Kaardimäng on siin A ja O.
Peanuts drying
Selline aastaaeg on, et igal horisontaalsel pinnal kuivavad maapähklid, nii ka pargipõrandal.
Taiji 
Minu inimesed aga tegid samal ajal taijid, sest juba esmaspäeval on võistlusele lend ning vaja on olla osav ja pealtvaatajahirmust vaba.

3 kommentaari:

  1. Oh, nii äge. elan siin vaikselt kõigele kaasa igatahes. :)

    VastaKustuta
  2. Nii et mõõgaga tehes on asendid ja käte liikumine sama, lihtsalt mõõk käes? Ja suunda muutes mõõk teises käes?

    k (nimi selline, kuna nõuti sisselogimist)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ehh.. Kuidas nüüd selgitada... Liikumise tuum on igal juhul sama, st pehmus, yini-yangi vaheldumine, kehaasend jm põhiprintsiibid. Nii lihtne see aga ei ole, et võtad mõõga kätte ja teed sama vormi, mkm, mõõgavorm on ikka teine n-ö tantsukava kui paljakäsi vorm (või lehvikuvorm või odavorm või noavorm või rusikavorm jne jne) Pildi peal teevad nad erinevaid vorme muide ja need on neil võistlusel edvistamise jaoks spetsilt kokku pandud, pmst nagu sõjatantsukava. Pluss nad teevad Cheni stiili, mis on meile tuttavast Yangist omajagu äkilisem ja näeb välja palju välisem, kakluslikum, nagu kung fu. Meie Eestis mingite iluvormide väljamõtlemise peale aega ei ole raisanud, vaid ikka sisemist tööd teinud, mida need pildil olevad tüübid küll läbi ei ampsa, ehkki nad kiftid välja näevad ja medaleid saavad. Vot. Ma seedin natuke oma kogemusi, siis kirjutan pikemalt, mis ma siin avastanud olen.

      Kustuta

ütle midagi!
say something!