neljapäev, 5. september 2013

Tähtis värk.



ELUS! Jõudsin elusana Jiaozuost Pekingisse (10h rongis) ja Pekingist tagasi Yangshuosse (27h rongis)! Eks ma püüan selle reisi lähiajal kirja panna, seniks reklaamin kodumaiseid asju enne, kui need täitsa hapuks lähevad. Tegelased, kellelt mu taijipisik pärit on, alustavad sügisel uue hooga alustajate gruppidega, nii et keda vähegi intrigeerib, palun järgi proovida. Võib kujuneda elumuutvaks, aga võib olla lihtsalt mõnus teistmoodi kogemus. Viskan kiirelt paar linki.

KUULAKE RAADIOT! Taiji õpetaja Leino Laurimäe käis raadios jutustamas, kuulake! 6.30 lõpeb spordiülekanne ja hakkab taijijutt: Huvitaja 15.08. (Leino on see kurja juur, kes mulle üks kord selle ühelauselise e-maili saatis, et "tule proovi taijid". Ja siin ma nüüd siis olen!!) Nagu alati "tsiviilisikule" taijist rääkides, käib jutt ringiratast ja jõuab välja tont teab kuhu... See on umbes sama kategooria jutt, et kuidas sa seletad purjusolekut inimesele, kes pole kunagi tilkagi joonud. Aga kõik on õige, enne ei saagi aru, mis see on, kui proovinud ei ole.

UURIGE EDASI! www.taiji.ee ja www.taijiklubi.ee. Kumb on parem? Eks proovi mõlemaid ja otsusta ise. Erinevatele inimestele istuvad erinevad õpetajad. Klubil on tänavu lausa isegi laste rühm tekkimas… Ja muide - kui ametlik sissejuhatav harjutus vahele jääb, pole hullu, ikka tasub kohale minna, inimesed on seal  nunnud ja võtavad hästi vastu. Sobib absoluutselt kõigile.

May the Force be with you!

(Ülemise kohustusliku turistika peal poseerib minuga koos maailma suurim daoistlik tempel ja alumise peal Hiina müür ise. Vot.)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

ütle midagi!
say something!